Medskick från Bryssel
Förra veckan var det full fart med resor och jag fick med mig många bra idéer och uppslag. På torsdagens seminarium diskuterade vi kompetensförsörjning och utmaningen som vi har globalt att lyckas rekrytera olika typer av människor; oavsett om det handlar om ålder, bakgrund, kön eller annat. Jag är övertygad om att det är ett måste för att arbeta innovativt och få in flera perspektiv för att på bästa sätt lösa framtidens utmaningar. Många satsningar sker kring detta på EU-nivå och jag slussar gärna vidare om du har idéer eller nya tankesätt kring detta. Vi måste helt enkelt arbeta tillsammans för att lösa dessa frågor. Jag slänger även ut utmaningen till klusterverksamheter och arrangörer av evenemang att tänka två varv till kring detta så vi lyfter frågan till högre nivåer.
Under fredagen låg fokus på cyber security, big data och internet of things som vi diskuterade tillsammans med representanter från EU-kommissionen. Dessa teman är vanliga i PiiA-projekt och en stor utmaning för alla typer av organisationer som hanterar data. Vi behöver alla lära oss mer om hur vi kan hantera data och säkra upp att vi har koll på egna och andras data i våra affärer. Jag tror vi kommer få se mer kring detta i kommande ansökningar till PiiAs utlysningar men också fler satsningar på EU-nivå och i EU-finansierade forskningsutlysningar. Jag är glad över att få vara med i diskussionerna då det ger en möjlighet att påverka, och ger oss ett möjligt försprång med tidig information om kommande satsningar.
Ytterligare ett medskick, och en utmaning till dig som läser – European Digital SME Alliance söker samarbeten med svenska organisationer som samlar SMF (små och medelstora företag). Kontakta gärna mig så förmedlar jag kontakter!